Gastronomie

Lekker eten en genieten van een heerlijk wijntje hoort nu eenmaal bij onze cultuur. Het zorgt voor een gevoel van welbehagen en geeft een ontspannen gevoel. Geniet dus van je vakantie door te genieten van onze table d’hôtes.

 

HET ONTBIJT
Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd. Omdat we de oorspronkelijke gedachte van een B&B willen behouden, eten de gasten met ons mee en eten we samen om 08.30 uur.
Het ontbijt is in de prijs inbegrepen.
Meestal hebben we chocolade, hagelslag, nutella, drie soorten zelfgemaakte confituur, verschillende soorten kazen, vers fruit en gedroogd fruit. Verschillende granen, havermout, cornflakes en muesli. Vers fruitsap en andere fruitsappen. Verschillende soorten vlees, verschillende soorten brood. Koffie, chocolademelk en verschillende losse thé’s van Le palais du Thé.
Als u de laatste dag vroeg wil vertrekken, kunnen wij geen ontbijt of picknick voorzien. De bakker komt pas om 07.30 uur met het brood.

DE LUNCH
Lunch verzorgen wij niet,  maar in de nougaterie (500m) kan u gaan lunchen als u bij ons blijft overdag.

HET AVONDETEN
We koken 2 dagen in de week niet (donderdag en vrijdag).
Er zijn verschillende leuke restaurants in de buurt. Zie algemene voorwaarden voor de kortingen die u krijgt als u bij ons blijft eten.

Het avondeten bestaat steeds uit :

 • Amuse
 • Voorgerecht
 • Hoofdgerecht
 • nagerecht

De maaltijden zijn zeer afwisselend. Wij hebben voor drie weken andere menu’s. De maaltijden hebben een mediterraanse toets, dus wij maken veel gebruik van verschillende soorten kazen, tomaten, knoflook, vis, vlees en verschillende groenten.  Omdat we een dagmenu hebben, kunnen wij geen menu à la carte serveren.

Prijs: 29 Euro per persoon.

Wij gaan er van uit dat jullie elke avond bij ons blijven eten, dus als je niet blijft eten, dien je dat ruimschoots op voorhand tegen Jip te zeggen, zodat hij daar rekening mee kan houden bij het inkopen van de ingrediënten.

DE WIJNKAART
Verschillende jaren zijn wij op zoek gegaan naar verschillende wijnhuizen. We hebben er vanaf 2016 voor gekozen om geen dure wijnen meer in ons gamma te hebben.
We hebben wijn van vier verschillende wijngebieden, waarvan drie er vanuit onze eigen streek en één uit de Cahorsstreek.

 • Château Saint Nabor, côte du Rhone (zie: www.chateau-saint-nabor.com)
  Het familiale domein in de vallei van de Rhône, waar wij al vanaf het begin wijn gaan kopen. De familie Castor Gerard, Jeanette, Jérémie en Raphaël staan altijd klaar om ons te helpen. Ontdek hun Côtes du Rhône, hun Côtes du Rhône villages en hun landwijnen. Wij serveren van hun hun frisse witte Chardonnay, hun expressieve rosé tradition, hun fruitige rode Santonilles en hun rode op eikenvaten bewaarde Cuvée Prestige.
 • Château de Boussargues (zie: www.boussargues.com)
  We ontdekten pas het kasteel Boussargues.  Door de Romeinen reeds uitgekozen om zijn uitzonderlijke zonnige ligging.  Na het verval van het Romeinse Imperium in 476, werd het kasteel een feodaal kasteel.  In de middeleeuwen werd het een commanderie van de Tempeliers.  In de renaissance werd het kasteel nog eens verbouwd.  Nu is het sinds 150 jaar in de familie Malabre.  Van hun serveren we de witte cuvée chapelle côtes du Rhône, de rosé côtes du Rhône en de rode côte du Rhône.
 • Domaine de Chazalis (www.vigneron-independant.com/domaine-de-chazalis)
  Dit domein maakt wijnen in de Ardèche.
 • Château Famaey, Cahors (zie : www.chateaufamaey.com)
  Tijdens het Vlaanderen Vakantiesalon in Antwerpen in 2016 ontmoeten we Maarten Famaey, die samen met Luc, zijn vader en Marc in de Cahorsstreek een wijngaard exploiteren. Ontdek hun overheerlijke hun witte Chevalier en hun Chevalier rosé, rode Cuvée tradition, hun rode op eikenvaten gerijpte Château Famaey.

 

Boek vandaag nog je verblijf bij ons
Bekijk kamers

Vragen?